nedeľa 30. septembra 2012

Patrik Pašš: Tri. Nie štyri, nie päť (grafický román)

Patrik Pašš na obálke svojho pornografického románu s názvom Tri. Nie štyri, nie päť uvádza, že sa narodil v roku 1974 v Bratislave, a že v roku 1982 získal čestné uznanie za prvé miesto v hode do diaľky. S týmto predčasným úspechom sa podobne ako Macaulay Culkin vraj dodnes nevyrovnal. Jeho úspechy sú v skutočnosti predsa len trocha väčšie, pretože v roku 1999 ukončil štúdium animovanej a multimediálnej tvorby na FAMU v Prahe a v súčasnosti pôsobí ako pedagóg na FTF VŠMU na katedre animovaného filmu. Je scenáristom a aj režisérom viacerých rozpracovaných animovaných filmov.

Anotácia


Zúfalá manželka, apokalyptický komix, malý syn Oliver a do praktického života zle vybavený Oskar. Nie každý sen vyjde tak, ako sme si ho vysnívali, ale keď Oskarovi zaklope na dvere bytu jeho vlastná komiksová postava, nočná mora sa začína...


Grafický román Patrika Pašša je príbehom nešťastníka, ktorý nečítal ani jednu z kníh o tom, ako si získať priateľov, ako seba a druhých priviesť k vrcholným výkonom či ako prekonať starosti a stres. Opisuje (a vykresľuje) veci, ktoré oslovia najmä dnešných tridsiatnikov, ktorí si predlžujú detstvo tým, že sa pustili do výchovy vlastných detí.

Grafická recenzia


Patrik Pašš  -Tri. Nie štyri, nie päť (Grafický román), Vydavateľstvo: Premedia, 2012


2 komentáre:

  1. Kurochimenez,

    viem, ze sa nepatri reagovat na recenziu vlastnej knizky, ale Vasu obrazkovu recenziu proste musim pochvalit. Je krasna!
    pozdravujem Vas a zelam vela stastia.

    Patrik Pass

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem pekne. Tiež pozdravujem a želám ešte veľa tvorivých síl aj na ďalšie grafické romány. :)

      Odstrániť